IBC

Fysioterapeutiske behandlinger

Hos IBC Fysioterapi indebærer fysioterapeutisk behandling et første møde, en første konsultation og efterfølgende behandlinger kaldet normale behandlinger.

Ved første konsultation foretages der en gennemgribende undersøgelse, som ligger til grund for en samlet vurdering af klientens behov. Dernæst formuleres en diagnose og prognose. Ud fra det udarbejdes der i samarbejde med klienten en overordnet behandlingsplan.

Herefter udføres fysioterapeutisk behandling, hvor klienten bliver behandlet manuelt på briks og efterfølgende bliver vejledt og instrueret i træningsøvelser for den specifikke problematik. Afrundende for hver behandling vurderes den hidtidige behandlingseffekt samt den overordnede behandlingsplan. Dette har til formål at kortlægge klientens udvikling og sikre behandlingens effekt.

 

Behandlingspris:

Første konsultation à 55 min. (obligatorisk): 675 kr.

Normal behandling à 40 min.: 500 kr.

Kort behandling á 30 min.: 395 kr.

 

Pakkepris:

Kort pakkeforløb á en Første konsultation og 4 Normale behandlinger: 2300 kr.

Anbefalet pakkeforløb á en Første konsultation, 4 Korte behandlinger og et holdtræningsforløb: 3850 kr.

10-turs klippekort á korte behandlinger: 3500 kr.

 

Sygesikring danmark tilbyder tilskud til alle behandlinger.

Vi har 10% studierabat og 10% medlemsrabat for Høreforeningen på alle individuelle behandlinger.

 

Pakkebeskrivelser:

Herunder er beskrevet typiske behandlingsforløb for tinnitus, angst/stress og svimmelhed. Forløbene er speciallavet ud fra en kombination af vores erfaring med klientens behov og vores faglighed. Dog kan de variere, da de formes efter dit individuelle behov. Vi anbefaler pakkeforløbene, men man er naturligvis også meget velkommen til at tage en konsultation ad gangen.

Tinnituspakke:
– 5 behandlinger, som typisk fordeles således at man har 3 behandlinger inden holdstart, 1 midtvejs i holdforløb og 1 efter endt holdforløb.
– kæbe undersøgelse.
– Nakke/skulder undersøgelse.
– Neurologisk undersøgelse.
– Instruktion i relevante afspændende teknikker.
– Holdtræningstilbud med ligesindede (ved Anbefalede pakkeforløb).

Formålet med denne pakke er ikke at fjerne din tinnitus men at nedsætte kropslig stress der kan vedligeholde forværring af din tinnitus, og dermed gøre det lettere for dig at leve med din tinnitus.

Angst/stresspakke:
– 5 behandlinger, som typisk fordeles således at man har 3 behandlinger inden holdstart, 1 midtvejs i holdforløb og 1 efter endt holdforløb.
– Kropsterapeutisk undersøgelse.
– Neurologisk undersøgelse.
– Instruktion i stress- og angstreducerende teknikker.
– Holdtræningstilbud med ligesindede (ved Anbefalede pakkeforløb).

Formålet med denne pakke er at nedsætte kropslig stress og angst, og at lære at arbejde forebyggende med sin krop så man undgår tilbagefald.

Svimmelhedspakke:
– 5 behandlinger, som typisk fordeles således at man har 3 behandlinger inden holdstart, 1 midtvejs i holdforløb og 1 efter endt holdforløb.
– Svimmelheds undersøgelse
– Instruktion i udvalgte svimmelhedsøvelser og stressreducerende teknikker
– Holdtræningstilbud med ligesindede (ved Anbefalede pakkeforløb).

Formålet med denne pakke er at aflaste kropslig stress som kommer i kølvandet på svimmelhed og at træne dig ud af din svimmelhed, så vidt det er muligt, alt efter hvilken diagnose/problematik du har.

 

SPECIALISERET 4 PERSONERS HOLDTRÆNING

IBC Fysioterapi tilbyder som en af de eneste i landet intensive 4 personers holdtræningsforløb. Hovedformålet med denne specialiserede holdform er at finpudse øvelser og sikre, at deltagerne forstår meningen og hensigten med de udvalgte øvelser. Igennem alle 12 sessioner vil deltagerne blive guidet i den optimale og mest effektive måde at udføre øvelserne på. Det vægtes, at deltagerne både skal føle sig trygge og inddragede i udførelsen og formålet med den behandlende træning. Erfaringen viser, at specialiseret holdtræning på i alt 12 gange giver det bedste resultat.

Rabat ved medlemsskab af Sygeforsikringen “danmark”.

 

Styrke og stabilitet

Formål: Gamle skader, inaktivt eller belastende arbejde, stress eller aldersrelaterede fysiske ændringer kan medføre overbelastning og gener i bevægeapparatet. På dette hold træner IBC Fysioterapi de muskler, som stabiliserer, støtter og styrker kroppens led. Træningen har stor betydning for opbygning og vedligeholdelse af stærke knogler og led og har samtidig en forebyggende effekt. Hvis du døjer med spændinger, ryggener, ledskader og generelt nedsat bevægelighed i kroppen, anbefaler IBC Fysioterapi dette holdforløb.

Indhold: Forløbet består af 12 sessioner à 90 minutter. Træningen foregår både stående, liggende og siddende. Øvelserne varierer fra kendte øvelser som squat og rygbøjninger til balanceøvelser og udstrækning. Endvidere vil vi komme ind over holdningskorrektion for at opnå optimal ledbelastning af de led, der er relevante og problematiske for dig.

Pris: 2160 kr.

 

Fysiopilates

Formål: Dette hold er for alle, uanset køn og alder, der døjer med en usund kropsholdning. En usund holdning slider på led og muskler og giver spændinger og gener. I Fysiopilates trænes hele overkroppen med særligt fokus på aktivering af bækkenbunden. Når den aktiveres, fanges de dybere mavemuskler, som er ryggens førsteprioritet af støttemuskler. Dette understøtter alle muskler, der holder kroppen i en sund holdning. Således fremmer det at led og muskler bruges optimalt, og gør det naturligt og let at sidde, gå og stå med en sund holdning i længere tid inden ryggen bliver træt.

Indhold: Forløbet består af 12 sessioner à 90 minutter. Træningsøvelserne er holdningskorrigerende og udføres både stående, siddende og liggende på måtte. Nogle af øvelserne kan inkludere håndvægte og bolde. Som afrunding vil der være udstrækning eller afspænding.

Pris: 2160 kr.
 

Kropsterapi

Formål: Ved stress og angst går kroppen i alarmberedskab. Hvis du bliver i den tilstand over en længere periode, kan du udvikle psykosomatiske symptomer som f.eks. rastløshed, koncentrationsbesvær, fordøjelsesproblemer, spændinger og hovedpine. Ved IBC Kropsterapi træner du dig ud af alarmberedskabet og genopbygger kroppens ressourcer. Denne træningsform vil styrke dig i at kunne sige fra, før du kommer i underskud og dermed forebygge stress og angst på længere sigt.

Indhold: Forløbet består af 12 sessioner à 90 minutter. Træningsøvelserne er en kombination af åndedrætsterapi, balancetræning, grounding, udstrækning, tai chi, qi chong og afspænding. Øvelserne er delvist stående og liggende på måtte. Vi starter med en runde, hvor vi alle sætter et tal fra 0-10 på vores energiniveau og slutter igen med samme runde.

Pris: 2160 kr.

 

Balancetræning i forbindelse med indre-øre-betinget svimmelhed

Formål: Dette hold er for personer, som har balanceproblemer grundet indre-øre-betinget svimmelhed. Det ses for eksempel hos mennesker med Ménières sygdom, virus på balancenerven eller i forbindelse med løse øresten. Ved målrettet træning kan balanceproblemerne nedsættes.

Indhold: Forløbet består af 12 sessioner à 90 minutter. Træningsøvelserne er en kombination af vestibulær rehabilitering, almen balancetræning og kropsterapi. Øvelserne udføres delvist stående, siddende og liggende alt efter problemets størrelse. Der startes med en runde, hvor hver deltager sætter et tal mellem 0-10 på graden af oplevet svimmelhed. Der afsluttes med samme runde, så udviklingen kan vurderes.

Pris: 2160 kr.
 

Holdtræning for smerter i underlivet

Formål: Dette hold er for dig der lider af spædninger og smerter i underlivet. Det kan skyldes spændt underlivsmuskulatur og/eller instabilt bækken. Formålet er at nedsætte spændinger og smerter i underliv og at øge bækkenstabilitet.

Indhold: Forløbet består af 12 sessioner à 90 minutter. Træningsøvelserne er en kombination af stabilitetstræning af bækkenet, udspænding af muskelgrupper med kontakt til underlivet og kropsterapi med fokus på afspænding af bækkenet. Øvelserne udføres delvist stående, siddende og liggende. Det anbefales at man dagligt gør brug af øvelserne i 20 min. for at opnå det bedste resultat.

Pris: 2160 kr.

 

FysioMavedans

Formål: Fysiomavedans (Fysioterapeutisk Mavedans) er for dig der har problemer med dit bækken, muskelspændinger i underlivet, fertilitetsproblemer, lændeproblemer og dysfunktion af bækkenbundsmusklerne.

Indhold: Forløbet består af 8 sessioner á 90 minutter. Dette holdes instrueres af Suzzane Sofia Potempa som er uddannet sygeplejerske og har undervist i mavedans siden 1989 og fysioterapeut Ida Castberg. Der instrueres i aktivering af de dybere og stabiliserende muskler i underliv, mave og ryg kombineret med fysiomavedans. Det løsner spændinger, øger blodgennemstrømningen og styrker den muskulære stabilitet i bækkenet og ryg. På trods af at holdet har to instruktører er der plads til maks. 8 deltagere. Dette er for at dække individuelle behov og højne kvaliteten af undervisningen.

Pris: 1440 kr.