IBC

Fysioterapi og osteopati – En kombination der styrker din krop

[vc_row css=”.vc_custom_1516108203404{background-color: #ffffff !important;}”][vc_column css=”.vc_custom_1516108176307{background-color: #ffffff !important;}”][vc_column_text]De to behandlingsformer fysioterapi og osteopati formår i høj grad at komplimentere hinanden, hvis man tager udgangspunkt i patientens helbred. Det handler om dit helbred, og derfor vil vi i dette indlæg forklare, hvordan fysioterapi og osteopati gensidigt styrker hinanden.

Hvad indebærer fysioterapi?

Fysioterapi er en behandlingsform, der tager fokus i rehabilitering og genoptræning. Har du været udsat for en skade, som involverer kroppens muskler og led, vil fysioterapi være den rette behandlingstype. Derudover kan fysioterapi styrke dit helbred, således at du skulle blive bedre stillet mod fremtidige uheld. Din krop bliver omstillingsparat, og dit velvære forbedres.

IBC fysioterapi består af fysioterapeut Ida Castberg. IBC foretrækker fysioterapeutisk behandling som manuel behandling. Det vil sige behandling på briks samt øvelsesterapi. Hos IBC fysioterapi findes Idas specialer i holdningsproblemer, smerter og overbelastningsskader. Herunder spændingshovedpine, smerter i underliv og alle former for muskel- og ledsmerter.

Ydermere har Ida stor erfaring med behandling af neurologiske problemer, som giver svimmelhed. Ida har behandlet og kureret mange klienter, der har lidt af neurologiske problemer og svimmelhed. IBC er alsidige inden for fysioterapi, og komplimenteret af osteopati stiller vi dit helbred og velvære rigtig godt.

Hvad er osteopati?

Osteopati bevæger sig en tand dybere som behandlingsform, hvor målet er at genoprette kroppens balance og naturlige funktion. Kroppen betragtes som en helhed, og der tages afsæt i årsagen til symptomerne hos patienten. Hos IBC fysioterapi arbejdes der grundigt med disse symptomer fra første møde. Ved første konsultation iværksættes der en dybdegående undersøgelse for klientens behov. Dernæst formuleres en diagnose og prognose. Ud fra det forfattes der i samarbejde med klienten en overordnet behandlingsplan.

Osteopati kaldes ofte ”manuel medicin”, fordi osteopatens mest effektive redskab i behandlingen vil være via håndkraft i manuel terapi. Osteopati tager altså udgangspunkt i, at alle kroppens led fungerer og bevæger sig optimalt. Hvis det ikke er tilfældet, vil andre dele af kroppen påvirkes.

Hvornår bruges osteopati?

Osteopati har altså et holistisk tilgang til behandlingen, hvorfor skaderne kan være utroligt altomfattende. Hvis man skal være mere specifik, kan osteopati hjælpe i behandlingen mod led- og muskelsmerter, rygskader, hovedpiner, fordøjelsesproblemer samt problemer med positur. Ligeledes kan osteopati hjælpe med individets søvncyklus og nerverne samt cirkulationen. Listen er lang, men det skyldes også, at osteopati har fokus på hele kroppen. Ida Castberg er på nuværende tidspunkt under uddannelse i osteopati, hvilket betyder, at IBC endnu ikke kan udøve fuldbyrdet osteopati i behandlingen. Ida benytter dog osteopatiske teknikker i behandlingen.

Hos IBC specialiserer vi os ydermere indenfor særligt indre-øre-betinget svimmelhed. Det kan du læse nærmere om her. Herudover lægges et stort fokus ved stress og angst, som ofte medfører uspecifikke muskelspændinger, kæbe- og nakkespændinger med mere. Det kan volde stor smerte både psykisk og fysisk, hvorfor vi også arbejder tæt sammen med psykolog Anne-Mette Mohr samt psykolog Henning Nielsen. Disse vil være mulige tilkoble ved at købe et tværfagligt forløb?

Kombinationen af fysioterapi og osteopati

De to behandlingsformer assisterer i den grad hinanden, og synergien vil være rigtig god. Den ene behandlingsform vil absolut ikke udelukke den anden. På sigt kan Ida benytte de to behandlingsformer til det ypperste, og i skrivende stund kan hun inddrage forskellige osteopatiske teknikker. Dit helbred og velvære vil være første prioritet hos os.

IBC fysioterapi er det oplagte valg for dig, der ønsker grundighed og kvalitet i din behandling ved skader og sygdom. IBC forbereder dig, så din krop er rustet i fremtiden. Vi gør en dyd ud af at rehabilitere individets krop og at skabe et robust fundament.

IBC fysioterapi er understøttet af Sygesikring Danmark. Derfor vil der være mulighed for tilskud på flere af vores behandlingsforløb. Vi tilbyder udover et individuelt behandlingsforløb også et 4 personers specialiseret holdforløb.

Vi håber på at kunne hjælpe dig. Skulle du have spørgsmål til behandlingen, kan du altid ringe eller skrive til os. Det gælder naturligvis også, hvis du vil bestille en tid. Følg kontaktformularen via dette link! [/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]