IBC

Behandlingsområder & -forløb

IBC Fysioterapi har specialiseret sig i forskellige former for svimmelhed samt kropslige gener i forbindelse med tinnitus, lydoverfølsomhed og høretab. 

Svimmelhed

Balancebesvær grundet indre-øre-betinget svimmelhed
Herunder Morbus Menière, løse øresten, vestibulær migræne, virus på balancenerven, perilymfatisk fistel og øvrige øreproblemer, der har indflydelse på det indre øre og balanceevnen. I dette speciale arbejder IBC Fysioterapi i tæt samarbejde med House of Hearing og psykolog Anne-Mette Mohr.

Spændingsrelateret svimmelhed
Herunder cervikogen svimmelhed (nakkespændingsrelateret svimmelhed) og uspecifikke muskelspændinger i f.eks. kæbe, mellemgulv og ryg.

Stress- og angstrelateret svimmelhed
Herunder psykosomatiske problematikker i relation til svimmelhed som f.eks. hovedpine, fordøjelsesproblemer, søvnbesvær og kropslig uro.

Kropslige gener i forbindelse med tinnitus, lydoverfølsomhed og høretab

Herunder spændinger, holdningsproblematikker, kropslig overbelastning samt psykosomatiske problematikker i relation til tinnitus, lydoverfølsomhed og høretab som f.eks. hovedpine, kæbespændinger, søvnbesvær og kropslig uro.

Specialiserede holdforløb

Udover individuelle fysioterapibehandlinger tilbydes der specialiserede holdforløb for dig som er ramt af svimmelhed, tinnitus og/eller lydoverfølsomhed og høretab. Hovedformålet med denne specialiserede holdform er at finpudse øvelser og sikre, at deltagerne forstår meningen og hensigten med de udvalgte øvelser. Igennem alle 12 sessioner vil deltagerne blive guidet i den optimale og mest effektive måde at udføre øvelserne på. Det vægtes, at deltagerne både skal føle sig trygge og inddragede i udførelsen og formålet med den behandlende træning. Erfaringen viser, at specialiseret holdtræning på i alt 12 gange giver det bedste resultat.

Aktuelle hold

Svimmelheds holdtræning

Formål: Dette hold er for personer, som har balanceproblemer grundet indre-øre-betinget svimmelhed. Det ses for eksempel hos mennesker med Ménières sygdom, virus på balancenerven eller i forbindelse med løse øresten. Ved målrettet træning kan balanceproblemerne nedsættes.

Indhold: Forløbet består af 12 sessioner à 90 minutter. Træningsøvelserne er en kombination af vestibulær rehabilitering, almen balancetræning og kropsterapi. Øvelserne udføres delvist stående, siddende og liggende alt efter problemets størrelse. Der startes med en runde, hvor hver deltager sætter et tal mellem 0-10 på graden af oplevet svimmelhed. Der afsluttes med samme runde, så udviklingen kan vurderes.

Fysio-yoga holdtræning 

Formål: Fysio-yoga hold er et afspændings-hold for dig som har stress, smerter og spændinger i kroppen eller blot behøver at komme “ned” i kroppen og trykke på “pause”.

Indhold: Forløbet består af 12 sessioner à 75 minutter. Viden og erfaring fra fysioterapi og yoga kombineres for at give en optimal trænings-terapi. Holdene er inspireret af den klassiske Yin yoga og starter og afsluttes altid med afspænding. Alle stillinger og øvelser er enten siddende eller liggende, og holdet er derfor for alle i alle aldre, form og størrelse. Nærvær, mærke dig selv, vejrtrækning og give slip er nogle af nøgleordene.

Fysioterapeutiske behandlinger og pris