Behandling, hold & gruppeforløb
Behandlingspriser
Individuelle behandlinger
Hos IBC Fysioterapi indebærer et forløb en Første konsultation og efterfølgende behandlinger kaldet Normale behandlinger. Evt. et Specialiseret holdforløb efter behov.
Ved Første konsultation foretages der en gennemgribende undersøgelse i form af samtale og fysiske tests, som tager udgangspunkt i dit behandlingsbehov. Dernæst formuleres en diagnose og prognose. Ud fra det udarbejdes der i samarbejde med dig en overordnet behandlingsplan.
Herefter udføres Normale behandlinger, hvor du bliver behandlet manuelt på briks og/eller efterfølgende bliver vejledt og instrueret i træningsøvelser for den specifikke problematik. Afrundende for hver behandling vurderes den hidtidige behandlingseffekt, samt den overordnede behandlingsplan. Dette har til formål at kortlægge klientens udvikling og sikre behandlingens effekt.
Online konsultationer er for dig, der ikke bor i København og omegn, eller har svært ved at komme ud at hjemmet.
Behandling af børn (2-12 år)
- Indledende samtale og sansemotorisk undersøgelse: Det kan ligne leg, men her indsamler jeg vigtige informationer. Jeg observerer barnets bevægelsessikkerhed, evnen til at fokusere, interagere samt dets reaktion på kontakt og berøring.
- Holdningsanalyse, funktionsundersøgelse og vejrtrækning: I anden session laver vi en dybdegående undersøgelse, hvor vi også vurderer muskeltonus og manuelle tests. Sammen med barnet aftaler vi, hvad der skal foregå, så det er trygt for alle.
- Andre relevante tests: For eksempel undersøgelse af den vestibulære sans, der påvirker barnets balance.
Plan for et typisk forløb
Efter de indledende undersøgelser udarbejder vi en plan for det videre behandlingsforløb, som kan inkludere flere behandlinger, hjemmeøvelser og eventuelle opfølgende sessioner. Planen tilpasses løbende for at sikre barnets optimale udvikling og trivsel.
Specialiserede hold
Stabiliser dig
Formål: Dette hold er for personer, som oplever en grad af kropslig ustabilitet, ubalance og spændinger associeret til dette. Det ses for eksempel hos mennesker med indre-øre-sygdomme, spændingsrelateret svimmelhed, spændingsrelateret tinnitus eller ved følgevirkninger af hjernerystelser. Ved målrettet træning med fokus på stabilisering af kroppen, kan generne aftage og du kan opbygge en styrke og balance som er både behandlende, vedligeholdende og forebyggende.
Indhold: Forløbet består af 8 sessioner à 70 minutter. Træningsøvelserne er en kombination af stabilitetstræning, vejrtrækningsøvelser og vestibulær balancetræning. Øvelserne udføres delvist stående, siddende og liggende alt efter problemets størrelse.
Fysio-yoga
Formål: Fysio-yoga hold er et afspændings-hold for dig som har stress, smerter og spændinger i kroppen eller blot behøver at komme “ned” i kroppen og trykke på “pause”.
Indhold: Forløbet består af 12 sessioner à 75 minutter. Viden og erfaring fra fysioterapi og yoga kombineres for at give en optimal trænings-terapi. Holdene er inspireret af den klassiske Yin yoga og starter og afsluttes altid med afspænding. Alle stillinger og øvelser er enten siddende eller liggende, og holdet er derfor for alle i alle aldre, form og størrelse. Nærvær, mærke dig selv, vejrtrækning og give slip er nogle af nøgleordene.
For mere information skriv til ibc.hanne@gmail.com.
Gruppeforløb
Tværfagligt Gruppeterapeutisk Forløb i Tinnitus håndtering efteråret 2024
Hvis du føler dig i krise grundet tinnitus, så kunne dette Tværfaglige Gruppeterapeutiske forløb måske være noget for dig.
Forløbet foregår på følgende måde:
Du skal først til 2 indledende, individuelle sessioner dels hos psykolog Anne-Mette Mohr dels hos fysioterapeuterne Hanne eller Ida. Formålet er dels at give dig yderligere information om forløbet, dels at vurdere om du vil kunne få noget ud af at deltage. Derefter fortsætter du over 7 gange à 3 timers varighed i det gruppeterapeutiske forløb, hvor der er plads til i alt 6 deltagere.
Det Tværfaglige Gruppeterapeutiske Forløb er udviklet af fysioterapeuterne Ida Castberg og Hanne Alfsen og af psykolog Anne-Mette Mohr. Det er disse tre, som sammen står for det tværfaglige forløb. Forløbet er støttet af Fonden for Bedre Hørelse.
Praktiske informationer:
- Dag og datoer: Mandagene 2.9, 16.9, 30.9, 14.10, 28.10, 11.11 og 25.11. 2024. De indledende individuelle samtaler vil blive placeret efter nærmere aftale i første halvdel af august måned
- Tid: kl.16.30-19.30, i alt 3 timer pr. gang
- Sted: Sankt Knuds Vej 36, 1. – 1903 Frederiksberg C
- Deltagerantal: Max 6
- Pris: Hvis du har en lægelig henvisning til psykologhjælp, er prisen for hele forløbet inklusive de individuelle sessioner med psykolog og fysioterapeut kr. 2100 kr. Hvis du ikke har en lægelig henvisning til psykologhjælp, koster forløbet kr. 8000,00. Du er velkommen til at benytte din sundhedsforsikring, såfremt du har en sådan
- Betaling: Der afregnes via fremsendt faktura
- Hvis du ønsker at deltage: Send en mail til psykolog Anne-Mette Mohr: ammohr@protonmail.com. Skriv gerne lidt om dit liv med tinnitus
- Sidste frist for tilmelding: Fredag d.16. august 2024 kl. 18.00. Efter denne dato er tilmelding bindende.
- Yderligere information: ammohr@protonmail.com
For mere information følg dette link til psykolog Anne-Mette Mohrs hjemmeside:
https://annemettemohr.dk/tvaerfagligt-gruppeterapeutisk-forloeb-i-tinnitus-haandtering-efteraaret-2024/