IBC

Om IBC Fysioterapi

IBC Fysioterapi står for Individuel Balance Concept.

Vi behandler forskellige former for svimmelhed samt kropslige gener i forbindelse med tinnitus, lydoverfølsomhed og høretab. 

Svimmelhed:

 • Indre-øre-betinget svimmelhed​, herunder Morbus Menière, løse øresten, virus på balancenerven, mv. 
 • Svimmelhed med ukendt årsag, herunder PPPD. 
 • Svimmelhed i relation til stress, hovedpine, søvnbesvær, fordøjelsesgener og kropslig uro.
 • Spændingsrelateret svimmelhed (cervikogen svimmelhed), herunder uspecifikke muskelspændinger i f.eks. nakke, kæbe, mellemgulv og ryg.
 • Svimmelhed/ubalance efter hjernerystelse​.
 • Svimmelhed i forbindelse med hormonelle ubalancer. 

Tinnitus og ørerelaterede spændinger:

 • Tinnitus, høretab og lydoverfølsomhed i forbindelse med kropslige gener
 • Vestibulær migræne, migræne, hovedpine
 • Spændinger/smerter omkring øret/lukket propfornemmelse
 • Kæbespændinger
 • Kropslig stress i forbindelse med høre-/øregener

Er du i tvivl om dine gener matcher vores behandlingskompentencer, er du velkommen til at sende os en mail.

Baggrund og erfaring

Vores faglige viden og erfaring kommer af tæt samarbejde med psykolog Anne-Mette Mohr og tidligere ansættelse på Rigshospitalets Center for Hørelse og Balance. Dertil leder og administrerer vi House of Hearing, som tilbyder tværfaglige rådgivningsaftener for mennesker med indre-øre-lidelser og høretab. Endvidere er vi under uddannelse på Western norway Iniversity of applied Sciences i Vestibulær Rebahilitering, og holder os ligeledes løbende opdateret på ny viden indenfor området.

Om Ida

Jeg hedder Ida Castberg og har startet IBC Fysioterapi. Jeg har interesser mig for forståelse af svimmelhed, tinnitus og kropslig stress med en helhedsorienteret tilgang; Fra den biomekaniske og anatomiske tilgang, hvor jeg primært arbejder med DNS (Dynamisk Neuromuskulær Stabilisering), til den psykosomatiske tilgang (kropslige symptomer som kommer af psykiske belastninger) hvor jeg bruger kropsterapi BBAT (Basic body Awareness Therapy). Ved svimmelhed har jeg min base i Vestibulær Rehabilitering. Generelt inddrager jeg næsten altid Manuel behandlingsterapi, som et stærkt supplement til træningsterapien.

I samarbejde med psykomotorisk terapeut Randi Sesse Kjær og Høreforeningen har jeg lavet appen Earbalance, som er en gratis app med øvelser mod indre-øre-betinget svimmelhed, tinnitus, lydoverfølsomhed og tinnitus.

Endeligt er jeg formand i Fonden for bedre hørelse, som har til formål at støtte projekter for hørehæmmede borgere. Her repræsenterer jeg bla. det faglige grundlag for uddelinger af fonde.

 

Om Hanne

Jeg hedder Hanne Song Mi Alfsen og har arbejdet inden for dette speciale siden 2018. Før det, har jeg arbejdet på en klinik hvor jeg fordybede mig i skulder og ryg-problematikker samt hovedpine. Min tilgang er præget af min nysgerrighed om at det hele hænger sammen; Krop, psyke og sjæl. Udover fysioterapi, har jeg i de sidste 6 år undervist i yoga og pilatesreformer. Jeg tilbyder Fysio-yogahold som er et afspændingshold for at arbejde med stressniveauet i kroppen, og for at opnå ro i krop og sind. Jeg har kursus i Mulligan (aktiv bevægelses terapi), Fysiopilates samt IMS akupunktur (Intra muskulær stimuli) som jeg anvender i mine behandlinger efter behov. Med en baggrund som uddannet pædagog, behandler jeg også gerne børn og unge. Jeg er i gang med en uddannelse i hypnoseterapi af børn og unge, og starter efter sommeren med på uddannelse i Kranio Sakral terapi.

Behandling og hold

Bestil tid